Ons team

ARTSEN

           

 

 

 

 

 

 

 

v.l.n.r. Dr. Lieve Vanhaverbeke - Dr. Peter Loos - Dr. Jolinde Trips - Dr. Frank Delvaux - Dr. Thomas Arnalsteen

 

Wij werken met vijf huisartsen in wijkgezondheidscentrum De Central.
Dr. Lieve Vanhaverbeke, Dr. Peter Loos, Dr. Jolinde Trips en Dr. Frank Delvaux zijn de vier vaste artsen. Daarnaast werkt er elk jaar ook een huisarts in opleiding. Oktober 2018 tot oktober 2019 is dit Dr Thomas Arnalsteen. De artsen zijn een eerste aanspreekpunt bij lichamelijke of psychische klachten.

Wij zorgen voor patiënten van alle leeftijden: baby's, kinderen, volwassenen en ouderen.

We werken bij voorkeur op afspraak in ons centrum. Wij voorzien ook dagelijks een vrije raadpleging voor dringende problemen: je kan dagelijks zonder afspraak komen tussen 10h en 11h ’s morgens. Indien het door je gezondheidstoestand niet mogelijk is naar de praktijk te komen, kan je een huisbezoek aanvragen. Daarvoor bel je best zo vroeg mogelijk naar het onthaal.

Zorgaanbod:

- Zwangerschapsopvolging en geboorte: we willen dat alle baby’s een goede start kunnen maken in het leven. Daarom zien we onze zwangere dames regelmatig. We maken tijdens deze periode afspraken volgens een vast schema, waarbij we ook de afspraken bij de gynaecoloog met jou plannen. Samen met de verpleegkundige en soms de maatschappelijk werker begeleiden we je tot na de geboorte.

- 7 dagen na de geboorte kan je bij ons terecht voor een eerste onderzoek van je kindje. Dat is belangrijk om onder andere de harttonen te controleren. Vanaf dan staan we klaar voor je kindje als het ziek wordt of als je vragen hebt over verzorging en opvoeding.

- Infectieziektes: luchtweginfectie, maag- darminfecties, …

- Ook seksueel overdraagbare infecties (screening, diagnose en behandeling) en seksuele gezondheid.

- Huidaandoeningen

- Problemen van spieren en gewrichten

- Chronische ziektes: we kijken samen wat jij belangrijk vindt en volgen de evolutie van je ziekte mee op. Bijvoorbeeld suikerziekte, chronische nierfalen, COPD, HIV, chronische psychiatrische problemen, chronische pijn, … Als je ook gevolgd wordt door een specialist werken we hiermee samen. We volgen het zorgtraject als dit van toepassing is.

- Vroegtijdige zorgplanning en begeleiding bij het levenseinde

- Preventie: we hebben bij al onze patiënten aandacht voor het voorkomen en snel opsporen van ziektes.

o Vaccinaties

o Risico op hart- en vaatziektes: bloeddrukmeting, zo nodig bloedonderzoek

o Gezonde levensstijl: voeding, beweging, tabak, alcohol

o Vroegtijdig opsporen van kanker: baarmoederhalskanker via uitstrijkje, IFOBT, mammografie

o Zo gewenst aangepaste anticonceptie: prikpil, plaatsen/ verwijderen van spiraal

- Hechting van wonden, wondzorg in samenwerking met de verpleegkundigen

- Technische onderzoeken: ECG (‘film van het hart’), longfunctie (‘blaastest’) in samenwerking met de verpleegkundigen

- Psychische klachten en bezorgdheden

- Gynaecologische klachten

KINESIST

   

 

 

 

 

 

 

 

v.l.n.r. Rita Vanhove - Hannah Aerden

 

Wij zijn Rita Van Hove en Hannah Aerden, kinesisten van de Central.

 

Bewegen is onze passie en volgens ons is bewegen de enige manier om het lichaam gezond te houden.

 

Door te bewegen blijft het lichaam in evenwicht. Als dit evenwicht verbroken wordt door bijvoorbeeld pijn, een trauma of een overbelasting, is het noodzakelijk in te grijpen. Dan moeten we zoeken wat de juiste oorzaak is en hoe we die het beste kunnen aanpakken. Zo proberen we het evenwicht te herstellen zodat bewegen weer leuk wordt.

VERPLEGING

     

 

 

 

 

 

 

 

v.l.n.r. Martine Thonissen - Marleen Ingels - Elisabeth Steenmans

 

In de Central  kan je bij ons terecht voor bijvoorbeeld bloednames, wondzorgen, toedienen van vaccinaties, diabetesopvolging en zwangerschapsopvolging, verwijderen van oorproppen, uitlenen van bloeddrukmeters, EKG-afnames, … Indien nodig komt de verpleegkundige ook aan huis, bijvoorbeeld voor hulp bij het wassen, voor het toedienen van insuline, of voor specifieke zorgen na een ontslag uit het ziekenhuis.
 

De verpleegkundige werkt  nauw samen met de huisartsen en de rest van het team. Als patiënt kan je niet zomaar beroep doen op een verpleegkundige. Alle zorgen gebeuren steeds op doorverwijzing van de arts. Dit kan zowel de huisarts als een specialist zijn.
 

Als je uit het ziekenhuis ontslagen gaat worden en je hebt verpleegkundige zorgen nodig, vermeld dan steeds in het ziekenhuis dat je ingeschreven bent in ons wijkgezondheidscentrum.
 

Onze verpleegkundige zorgen kunnen elke werkdag worden aangevraagd  via het onthaal tussen 8 uur ’s morgens en 19 uur ’s avonds. Om de continuïteit van de zorg te garanderen, werken we in het weekend en voor de avondverzorgingen samen met een andere verpleegdienst. Ook deze zorgen kunnen via het onthaal aangevraagd worden.

MAATSCHAPPELIJK WERK - ZORGCOÖRDINATIE

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn naam is Rebekka Schotte en ben sinds 2011 actief in het wijkgezondheidscentrum de Central.
 

Samen met mijn collega Gretel ben ik verantwoordelijk voor het maatschappelijk werk binnen ons centrum.
 

Daarnaast ben ik als zorgcoördinator dagelijks bezig met de afstemming en organisatie van de zorg binnen ons centrum en in overleg met verschillende actoren in de Leuvense regio.

MAATSCHAPPELIJK WERK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben Gretel Pardon en sinds februari 2016 werk ik als maatschappelijk werker in het wijkgezondheidscentrum.
 

Bij mij kan je terecht in samenspraak met je huisarts of na overleg met mij met allerhande vragen rond administratie, sociale zekerheid, juridische en financiële vragen, psycho-sociale bekommernissen,… kortom met alle facetten van het leven.
 

In het Leuvense zijn er veel diensten die meewerken aan een sociaal beleid. Het is niet vanzelfsprekend om te weten bij welke diensten je met welke vraag terecht kan. Soms moet ik ook op zoek naar correcte informatie, daarom is het belangrijk dat je steeds bepaalde brieven of informatie meebrengt als je bij mij langskomt. Dat maakt het soms makkelijker om de juiste informatie  te vinden. Wanneer je beter weet hoe de dingen in elkaar steken, krijg je ook meer zelfvertrouwen en vat op je eigen leven. Ik wil je hier graag bij ondersteunen.

PSYCHOLOOG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben Rachid Baitar en werk als klinisch psycholoog bij De Central. Je kan bij mij terecht op verwijzing van je arts. Voel je je angstig of neerslachtig? Pieker je veel? Ervaar je problemen met relaties op het werk, thuis, enz.? Praat erover met je arts en hij/zij kan je een afspraak geven voor een verkennend gesprek bij mij. We kijken samen door jouw bril naar je klachten tot je contact maakt met waar het voor jou om gaat. Indien je dat wil, gaan we samen een kortdurend traject aan of zoeken we naar geschikte hulpverlening in de buurt.

 

GEZONDHEIDSWERKING


 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben Ann Theys en begeleid de gezondheidswerking op de Central. Het is mijn groot plezier concrete projecten zoals ‘ Hapje Klapje’, ‘Gezonde Mond’, ‘Mindfulness’ uit te  werken en dit  op maat van wat mensen bezig houdt. Het doet deugd  te zien hoe dit mezelf en andere mensen op een leuke  manier stimuleert om tot nieuwe gezonde eet-, beweeg- en leefgewoontes te komen. Daarvoor werk ik ook graag samen met het ganse team van de Central en allerlei Leuvense organisaties. Zo zorgen we samen voor meer gezondheid.

 

DIËTIEK

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben Katrien Meersseman, sinds juli 2015 werkzaam als diëtiste bij WGC de Central. 

 

Bij mij kan je terecht als je wil afslanken, maar ook voor een aangepaste voeding bij diabetes, hoge cholesterol, hoge bloeddruk, zwangerschap en borstvoeding, glutenintolerantie en andere voedingsintoleranties, chronische nierinsufficiëntie en tevens ook (top)sport.  Alle leeftijden kunnen bij mij terecht. 

 

Diëten hoeft trouwens geen straf te zijn.  Samen bekijken we welke aanpassingen voor jou haalbaar zijn. 
Ik ondersteun je daarbij met een dagschema, recepten, kooktips, ideeën, ... 
Mijn aanpak is persoonlijk en motiverend.  

TABAKOLOOG

  

 

 

 

Ik ben Ben Lommelen en sinds 10/09/2018 werkzaam als rookstopcoach, dit wil zeggen dat je bij mij in het wijkgezondheidscentrum op maandagen terecht kan tussen 18 en 19 uur indien je graag wil stoppen met roken.

 

 

ADMINISTRATIE

       

 

 

 

 

 

 

 

v.l.n.r. Liesbet Raddoux (onhaalcoördinatie, personeelsadministratie) - Reinhilde Vrancken (boekhouding) -
Gita Uytterhoeven (forfaitfakturatie)

 

Naast de taken die wij hierboven vermelden, bieden wij ook de nodige administratieve ondersteuning aan de zorgverleners van ons centrum.

ALGEMENE COÖRDINATIE

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben Kris Van Houdt en sinds 2011 coördinator in het wijkgezondheidscentrum. Als coördinator zorg ik ervoor dat de werking van het centrum vlot verloopt. Patiënten die een klacht of suggestie willen formuleren kunnen tevens mij terecht.